24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΈΤΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ- ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ σημειώθηκαν από τους κατοίκους του Σελλά στην ορεινή Τριφυλία με αφορμή το λουκέτο στο μοναδικό καφενείο του χωριού, μετά από την καταψήφιση του διαγωνισμού στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου, η οποία θα δημοπρατήσει εκ νέου το ακίνητο τροποποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες τους όρους διακήρυξης με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον θέμα καθώς οι εξηγήσεις που δόθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ. φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές. Πιο αναλυτικά σε επιστολή τους προς τα τοπικά μέσα κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μην αλλάξει η φυσιογνωμία του χωριού που έχει ιστορία και οι επισκέπτες με τους κατοίκους...παίρνουν την μαγκούρα τους για να κάνουν μια βόλτα στη περιοχή και να ξαποστάσουν σε μια όαση δροσιάς.
Πιο αναλυτική η ηλεκτρονική επιστολή τους αναφέρει ότι "Η αγανακτισμένη κραυγή των κατοίκων του ιστορικού Σελλά για το κλείσιμο του στολιδιού της περιοχής, το Καφενείο του Σελλά. Ένα χωριό χτισμένο πάνω στο βουνό. Ένα πανέμορφο στολίδι λουσμένο μέσα στο πράσινο, Τα όμορφα σπιτάκι που καθρεφτίζονται από τον ηλιόλουστο ήλιο. Οι κάτοικοι, αγνοί χωρικοί με ίσα δικαιώματα. Στη μέση του χωριού υπάρχει ένα καφενείο ως χώρος ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και απασχόληση. Χτίσμα δικό μας πετραδάκι πετρδάκι. ΤΟ ξέσπασμά μας αποτελεί ομόφωνη οργή και αγανάκτηση. Μας το έκλεισαν και οι φωνές απουσίας ακούγονται από παντού. Απόδημους και μη.
Πριν λίγο λειτουργούσε από ένα χωριανό μας. Παιδί καλοπροαίρετο με διάθεση για δουλειά. Οικογενειάρχη γέννημα θρέμμα δημότη του Σελλά. Η διαμάχη όμως ξενόφεροτυ κατοίκου με τον Πρόεδρο μάθαμε ότι είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμάσει τον χωρικό και να σφραγίσει το μοναδικό καφενείο. Η διαμαρτυρία μας είναι μεγάλη, Βρείτε λύση να ανοίξει σύντομα το σπίτι μας, το καφενείο. Ρωτάμε και θέλουμε κύριοι του Δήμου να μας απαντήσετε σύντομα μετά τα όσα εκφράστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο.
Πότε θα ανοίξετε επιτέλους το καφενείο; Πότε θα βρείτε άμεσα λύση; Oι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στο Δήμο και ίσως να αντιδράσουμε πιο δυναμικά. Η επόμενη δοκιμασία σας θα αποτελέσει η ψήφος μας στην κάλπη. Το καφενείου θέλουμε να λειτουργήσει από εμάς τους κατοίκους. Είναι κομμάτι της τοπικής ιστορίας και θα το δείτε να ερημώνει από την άρνηση του ψήφου μας..Περιμένουμε από το ιστορικό μέρος της ορεινής Τριφυλίας. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ.Δ. ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ