24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕ ΕΟΠΠΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ-ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ του υπουργείου Υγείας εν μέσω οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι βρήκαν τρόπο όχι μόνο να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των απλήρωτων γιατρών του ΕΟΠΠΥ αλλά κυρίως να υποβάλλουν σε ένα νέο ΧΑΡΑΤΣΙ τους Έλληνες πολίτες επειδή έτσι γουστάρουν.
Πιο αναλυτικά σε νέο αριθμό θα πρέπει να καλούν από χθες και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς αλλά και να παίρνουν όποιες πληροφορίες χρειάζονται για τις υπηρεσίες υγείας. Το τηλεφώνημα στο 184 μέχρι σήμερα κόστιζε από σταθερό τηλέφωνο κοντά στα 10 λεπτά αν συμπεριλάβουμε το ΦΠΑ και τα υπόλοιπα ποσά ενός απλού λογαριασμού. Τώρα βρήκαν παρά τις μεγάλες αντιδράσεις να λειτουργήσουν ένα πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης για ένα ραντεβού!
Η γραμμή 14784 του ΟΤΕ, που αντικαθιστά το 184, λειτουργεί όλο το 24ωρο, και μέσω αυτής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να πάνε στο γιατρό τους. Η χρέωση στον αριθμό που θυμίζει κάτι από 0,90 και αναφέρεται στα ψηλά γράμματα είναι από σταθερό περίπου 1,11 λεπτά και αν βάλουμε το ΦΠΑ πάει περισσότερο και λίγο παραπάνω από κινητά τηλέφωνα! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μια μέση Ελληνική οικογένεια κάνει μηνιαίως 10 κλήσεις για ραντεβού στο γιατρό τότε μάλλον θα τον χρειαστούν αφού το κόστος εκτοξεύεται στα 1,11 επί 10 μας κάνουν 11,2 ευρώ και αν βάλουμε το ΦΠΑ πάει στα 2,60 ευρώ επιπλέον δηλαδή 13,80 ευρώ. Φυσικά δεν έχουμε υπολογίσει όλο το ΦΠΑ στο λογαριασμό κινητού ή σταθερού που είναι περισσότερο λόγω παγίων ή κλήσεων! Φυσικά άνεργοι, συνταξιούχοι ή αδύναμες ευπαθείς ομάδες τώρα θα πληρώσουν το νέο χαράτσι γιατί ο γιατρός και το ραντεβού πλέον κοστίζει ακριβά. Ντροπή τους!!
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ